dissabte, 12 de juliol del 2008

Programa dels "Vespres d'estiu culturals a la fresca"

El programa

Fa uns dies en comentar la publicació de l'Agenda cultural d'aquest mes de juliol feia referència a l'escassetat d'activitats programades per l'estiu i, sobretot, a una manca d'iniciativa des de l'Ajuntament en elaborar una programació que, com en alguns pobles, ompli els buits i aprofiti les nits. Doncs bé, des de l'Àrea de Cultura de l'ajuntament s'ha posat fil a l'agulla a aquesta qüestió i s'ha elaborat un programa d'activitats culturals: els "Vespres d'estiu culturals a la fresca" (el nom no acaba de sonar gaire bé, però això rai), que es pot descarregar des d'aquí.
El Valentí Oliveras, regidor de cultura, hi explica que: "Des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament he volgut lligar el que les entitats de Navarcles organitzen a l’estiu, posar-ho tot en un programa i omplir els forats que queden amb altres propostes. Vull que cada cap de setmana d’estiu tinguem, com a mínim, una activitat de tipus cultural al nostre poble. El resultat és l’edició del programa “Vespres d’estiu culturals a la fresca” que teniu a les mans. Espero que en gaudiu molt.
Només em falta agrair la col·laboració de totes les entitats i voluntaris, que col·laboren en aquesta iniciativa cultural.
Aquest és el meu objectiu. Gràcies per participar-hi!"
El programa abarca els mesos de juliol, agost i fins a l'11 de Setembre, amb una proposta d'actes força interessants en el seu conjunt. A més de la Festa major d'estiu (del 8 al 16 d'agost), hi ha previstes exposicions, concerts de música, cinema, la representació de l'espectacle de l'Esplai i el de les Germanes Coco loco...
Possiblement les activitats previstes serien les mateixes sense aquest programa, però el cert és que la seva coordinació sota una política comuna li dóna un altre caire, a més de permetre a l'Ajuntament omplir els buits (bàsicament amb el passi de pel·lícules). Un molt bona iniciativa, que es pot anar millorant de cara a propers estius.
D'altra banda, en el mateix programa s'informa ja de la celebració de les "Jornades Europees de Patrimoni Cultural" durant el mes de setembre, amb el consegüent concurs de fotografia (el 5è) i exposició que organitza el GrupArt. També s'informe d'una possible exposició de fotografies de vacances cap al mes d'octubre.