dissabte, 5 de juliol del 2008

S'anuncia la creació d'un butlletí cultural de Navarcles


Aquesta setmana s'han penjat alguns cartells pel poble (que, com passa sovint, es redueix al carrer Nou i, a vegades, l'Ample) anunciant la "Creació de butlletí cultural de Navarcles". No hi consta qui ho promou, però s'informa que compte amb el suport de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Navarcles i que hi col·laboren el fotògraf Grané i la botiga i centre d'informàtica HGMN (HiperGlobalMegaNet). Què és el que s'hi entén per cultura? En el cartell s'hi llegeix el següent:

"Tens iniciativa i ganes de fer coses per Navarcles?
Ara tens l'oportunitat de participar en la creació, disseny i redacció del nou butlletí de Navarcles.
Estem buscant persones com tu que vulguin col·laborar en aquest projecte.
Aquest butlletí té com a objectiu facilitar la infromació a totes les persones que estiguin interessades sobre les activitats culturals i comercials de Navarcles i promoure tant el comerç com les opinions dels seus ciutadans, creant un focus de cultura addicional i localitzada.
El butlletí contindrà els següents continguts:
- actualitat
- política municipal
- entrevistes
- medi ambient
- societat
- agenda cultural i activitats
- compra i venda d'articles i vehicles usats
- dades d'interès
- opinió dels ciutadans i bústia de suggeriments
- mapa complet de Navarcles amb l'ubicació exacte de tots els comerços, alcaldia, estacions d'autobusos, etc.
Si vols participar posa't en contacte amb nosaltres a través del telèfon: 93 827 02 52 o per correu electrònic: butlleti@hgmn.es"

La proposta és interessant, certament, i de realitzar-se s'afegiria a la resta de publicacions que ha tingut Navarcles: Sol Ixent (1912-17), Tinet (1955-64 i 1971-72), La Veu (1975-77), A més a més (1988-90) i Aiguaclara (1994), a més de les diferents revistes de l'Ajuntament i dels partits polítics. Tanmateix s'hi observa una clara tendència en la qüestió comercial, equiparant les activitats culturals amb les comercials. No és que la Unió de Botiguers no participi i promogui activitats culturals, com la Fira de la Castanya o el propi espectacle dels botiguers, però cal que un butlletí cultural tingui per objectiu la promició del comerç? De fet, del conjunt de continguts que es preveuen no n'hi ha cap a la promoció i creació de manifestacions culturals: res de teatre, res de música, res de literatura, res d'arts plàstiques...
El cert és que més que un butlletí cultural sembla més aviat una combinació entre el Butlletí Municipal de l'Ajuntament i una revista comercial. És clar, només cal vuere qui la suporta i qui hi col·labora. Haurien de ser les entitats culturals de Navarcles les que s'encarreguessin de la redacció d'un butlletí cultural, però aquestes em sembla que tampoc estan per aquesta tasca.