dissabte, 3 de maig del 2008

Article sobre Sant Benet a "el pèsol negre"

En el darrer número, el 37 (març-abril-maig 2008), de la revista anarquista el pèsol negre, hi ha publicat un article sobre Món Sant Benet, titulat "Sant Benet de Bages: El projecte més ambiciós de la història de Caixa Manresa" (pàgines 4 i 5) i escrit per l'Hiram Gascoigne. Recordem aquí que l'Hiram ja havia escrit anteriorment, en d'altres números d'aquesta revista i d'altres de llibertàries (Catalunya, Anarco-Territoris...), sobre altres aspectes del Bages i Navarcles, així com sobre teoria anarquista.
L'article en qüestió presenta en línies generals el procés que ha seguit Caixa Manresa per a la creació del seu complex a Sant Benet, des de la seva compra l'any 2000 fins a la seva inauguració (2007) i posada en funcionament durant aquests primers mesos de 2008. En especial fa èmfasi en com Caixa Manresa ha presentat el seu projecte com un benefici per a tothom, amagant que es tracta d'una inversió privada. També exposa l'entremat d'empreses i administracions públiques que hi treballen: la turística Transversal, la gestora de convencions GIS, la Generalitat de Catalunya, la Joieria Tous, Endesa i la farmacèutica Esteve en el Centre Alícia... Per últim també senyala els projectes que s'havien presentat, abans de la seva adquisició per part de Caixa Manresa, en relació a Sant Benet, que els distingeix en dues grans línies: els de desenvolupament econòmic, com va ser el del "Parc Rural de Sant Benet" de 1990, i els de protecció del patrimoni històric i natural, com va ser la proposta d'ampliació del Parc Natural de Sant Llorenç i l'Obac fins al Llobregat, per incloure-hi Sant Benet i les Marcetes. Com s'ha acabat demostrant, s'ha imposat la primera d'aquestes línies.
En relació a aquest darrer aspecte, de cara a una altra ocasió es podria exposar quins projectes per a Sant Benet es van presentar des de Navarcles, o quin paper hi va jugar l'Ajuntament en la consecució de Caixa Manresa.

D'altra banda, la revista el pèsol negre celebra els seus 10 anys. Felicitat i endavant!

2 comentaris:

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

Felicitats pel bloc!

Es molt interessant tot el que expliqueu sobre el poble de Navarcles, la meva germana es professora al CEIP Catalunya i es una enamorada del poble!

Seguiu així!

Felicitats: Jordi Bonvehi

http://historiesmanresanes.blogspot.com

(PD. el vostre bloc ja esta linkat al meu bloc)

Xavier ha dit...

Gràcies Jordi. El teu bloc també el trobo molt interessant.