diumenge, 18 de maig del 2008

Proposta de documental "Memòria col·lectiva de Navarcles al segle XX"

Aquesta setmana l'Ajuntament de Navarcles ha repartit per les cases del poble un futlletó força interessant, en relació a una proposta de documental sobre la memòria col·lectiva de Navarcles al segle XX. La iniciativa és de l'àrea de cultura de l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Secretaria de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, el Memorial Democràtic i la Diputació de Barcelona.
El regidor de cultura, el Valentí Oliveras, explica que "des de la Regidoria de Cultura, tenim un gran interès per donar a conèixer la identitat del nostre poble. La resposta i explicació a preguntes tan simples com qui som o d'on venim poden reforçar el sentiment de pertinença a una col·lectivitat i facilitar l'acollida a la població nouvinguda, i més ara que assistim a una transformació molt important del nostre poble, amb l'arribada de gent de procedències diveres, tant de Catalunya mateix com d'altres països.
En aquest sentit és interessant que fem un treball seriós sobre la història més recent que encara poden explicar les persones més grans, a les quals cal donar veu per recollir la seva experiència. És important conservar el seu testimoni i les seves vivències per transmetre-les a les noves generacions, ja sigui explicant-les per mitjà de suports audiovisuals, amb xerrades a les escoles o activitats dirigides a tota la població i també amb la publicació de llibres o quaderns de Navarcles."
El documental es planteja en quatre grans capítols:
- el tèxtil a Navarcles
- la guerra civil i la postguerra
- immigració a Navarcles
- de la transició al Navarcles d'avui
La intenció és la de crear una comissió de seguiment per anar dirigint, supervisant i avaluant els treballs que es vagin fent.
Totes les persones que hi estiguin interessades o vulguin fer aportacions ho poden comunicar al telèfon de l'Ajuntament (93 831 00 11, demanant per la Conxita) o bé per correu electrònic a navarclescultura@diba.cat.