dimecres, 14 de maig del 2008

Ragas del Capvespre

Ens ha arribat informació relativa a un concert que l'ONG navarclina "Arc de la Solidaritat" organitza per "recaptar fons i poder pal·liar necessitats que hi ha en les diferents comunitats dels països on col·laborem". El concert es farà el proper 24 de maig a les 7 de la tarda al Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas, amb un preu d'entrada de 10€. El programa és el següent:

RAGAS DEL CAPVESPRE (Música per l’esperit)
Actuaran músics de l’Índia:

En SHYAM SUNDER que ha dedicat tota la seva vida a tocar el Bansuri: flauta de bambú, tradicional de la música Índia.

En TAPAN BHATTACHARYA que toca un instrument de percussió anomenat Tablas.

L’INDRA amb la Tanpura, instrument de quatre cordes.

A la pàgina web del Shyam Sunder es pot llegir que el repertori el formen diverses peces de "música clàssica del nord de l'Índia", d'origen religiós. La música clàssica del nord de l'Índia està dividida en 10 "ragas", que són considerades com a principals i bàsiques, i a partir de les quals es formen la resta de ragas.
Shyam Sunder, nascut a Nova Delhi el 1954 i que resideix a Barcelona des de l'any 1985, té una extensa discografia, trajectòria de concerts i com a professor. Per la seva banda, Tapan Bhattacharya, nascut a la ciutat de Benares, també té una llarga trajectòria i és un dels músics de tablas més prestigiós. Forma part del grup Ancient Future, creat el 1978 amb l'objectiu de fusionar músiques d'arreu del món, esdevenint pioner i iniciador en aquest estil.