diumenge, 11 de maig del 2008

20è aniversari de l'Esbart Dansaire Navarclí

Galop grec

Avui l'Esbart Dansaire Navarclí ha celebrat el seu 20è aniversari amb un espectacle al Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas, del que se n'han fet dues funcions (a les 6:30 i a les 8:30). L'acte a consistit amb el ball de les danses més representatives d'aquests vint anys, que s'han anat intercalant amb audivisuals que mostraven diferents aspectes de la història d'aquesta entitat: els inicis, els espectacles per la festa major d'hivern i d'estiu, les sortides (a Pamplona, Irun, Lisboa, Saint Pons de Thomières...), les celebracions i l'assiag final del mateix espectacle. Els balls que s'han dansat han sigut els següents:
Galop grec, Formiguetes, Galop de panderetes, Rentadores, Muntanyenca, Recordant l'Alguer, Hereu Riera, Pastors, Cercolets, Havanera brau pescador, Marina, Nans nous, ball de bastons "la dragona", Tirotitaina del Pallars, Pedretes, Ball de Crespelles, Ball del còrrer i Carnestoltes navarclí.
Donat que el repartiment era força ampli, un bon nombre d'aquests han estat modificats per tal de fer-los més curts i donar cabuda a tots sense fer un espectacle llarg i pesat. En aquest sentit, els dansaires han aconseguit presentar un acte amè i representatiu.
En l'espectacle hi han participat els dansaires actualment en actiu (tret d'algunes absències justificables, com la de la meva germana Cristina) així com tots aquells que en aquests 20 anys hi han passat i hi han volgut participar. D'aquesta manera s'han vist companys que feia anys no se'ls veia ballar. Cal fer esment també de la participació dels fills i filles dels dansaires, que han ballat "Formiguetes". A l'acte també hi han estat convidats tots els presidents i directors que han passat per l'Esbart, així com tota aquella gent que d'una manera o altra hi van col·laborar.

Salutació final

Es pot recordar aquí que per a celebrar el 10è aniversari l'Esbart havia demanat a l'autor teatral Agustí Soler que els escrivís un guió teatral en el que hi combinés la dansa. El guió, titulat Teixint les nostres melodies, finalment es va representar el 1999 durant la Festa Major d'Hivern.
Moltes felicitats i per molts anys pogueu continuar!