dimarts, 10 de juny del 2008

"Blame" a la final de Directes/08

"Blame!" (d'esquerra a dreta): Oleguer Puig, Aitor de Haro, Richy Rodríguez i David Mateu

El grup musical navarclí "Blame!" va tocar aquest dissabte passat, al pati del Casino (Manresa), a la final del concurs Directes/08, del projecte Manresa Proposa Músics (MPM) (organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Manresa i Cove d’Art). MPM’08 (Manresa Proposa Músics) és "un aparador musical de doble sentit, ja que apropa noves propostes musicals que es fan a fora de les comarques centrals i esdevé una plataforma de difusió i suport a la creació musical local. Pretén també fomentar l’ús de la llengua Catalana en les creacions musicals".
Una notícia en relació a la final i als cinc grups finalistes es pot llegir al diaridemanresa.cat. S'hi pot llegir que "els cinc grups han estat seleccionats d’un total de dotze" i "han estat seleccionats per un jurat format per dos membres de l’equip directiu del concurs DIRECTES/08 –Toni Masana i Joan Pocorull– i dos professionals vinculats al món musical –Joan Tarrés i Vladimir Gonzalez".
A partir d'ara el grup guanyador serà triat mitjançant les votacions populars que poden fer-se per internet, des del dia 7 i fins el 17 de juny (a la 1 del migdia). La votació es pot fer des de la següent pàgina. El lliurament del premi serà el proper 27 de juny.
L'estil de "Blame!" és el punk-rock, i està integrat per : l'Aitor de Haro (guitarra i cors), el David Mateu (bateria), el Richy Rodriguez (baixista i veu) i l'Oleguer Puig (guitarra). A la seva pàgina web pot llegir-se una breu biografia:
"Cap al Nadal del 2003 va néixer Blame!. La primera estructura del grup estava composta per l’Aitor (guitarra), el David (bateria), i el Ferran (cantant). Tot i funcionar, era evident que necessitaven un baixista immediatament. Ràpidament en van trobar un i d’estil musical molt similar al grup. Així doncs en Richy quedava inclòs al grup fins a dia d’avui tocant el baix i fent els cors. Poc després el Ferran (cantant) va haver de deixar el grup per motius personals i en Richy va haver de complir la tasca de cantant en funcions. Fins al 2005 el grup va estar compost per 3 persones moment en que es va decidir adquirir nou cantant. Durant les proves d’aquest (en Mario) es va conèixer a l’Oleguer, un guitarrista d’estil molt diferent al grup però amb ganes de tocar amb conjunt que ràpidament s’hi incorporà fins a dia d’avui. Les proves per trobar nou cantant van ser productives i el Mario va entrar a formar part del grup. Amb aquesta nova estructura de 5 persones Blame! va fer un concert a Calaf però poc després, el grup es tornà a quedar sense cantant. Finalment, per petició popular dels membres del grup, el Richy va sortir escollit com a cantant definitiu ja que es va veure que tenia qualitats com a corista. Veient que la cosa funcionava i per tal de consolidar-ho, l’Aitor va passar a complir la tasca de cors. L’actual grup el formem, l’Aitor, el Richy, el Mateu i l’Oleguer. "