dimarts, 10 de juny del 2008

Nous equipaments al costat del Teatre-Auditori (I)

Solar al costat del Teatre-Auditori

Fa unes setmanes va sortir publicada una notícia a la Regió 7 (13-5-08) en relació a la construcció de la nova biblioteca, així com la de l'Ambulatori i l'ampliació del teatre-auditori, al solar del costat de l'actual Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas (on fins ara s'intal·len els "caballitos" i els auto-xocs de la fira).
Si bé es cert que cal una millora i ampliació dels tres equipaments, en canvi no trobo tan encertada la concentració i centralització d'equipaments en un sol punt i, a més, a la perifèria del poble; el trasllat de la biblioteca i l'ambulatori des del poble vell fins al capdemunt de la Creueta. En el moment que es produeixi aquest trasllat, en el nucli antic només restarà el teatre del Casal, que, de fet, des de la inauguració del Teatre-Auditori ja hi va traslladar una part important de les activitats que s'hi duien a terme, i l'Aula de Cultura de Caixa de Manresa, que també va perdre part de les activtats. Recordem que en els anteriors ajuntaments gobernats pel PSC i IC, ja s'havien tancat altres equipaments culturals del poble vell: el Coro va ser enderrocat i el teatre de Cal Met clausurat.
La notícia en concret deia:
"L´Ajuntament ja va anunciar mesos enrere que una part del solar (amb una superfície d´uns 3.500 metres quadrats) que queda lliure al costat de l´espai escènic el cediria al departament de Salut de la Generalitat per construir-hi el nou ambulatori, i ara ha lligat una bona part del finançament per tirar endavant en aquesta legislatura l´altra peça que ha de configurar aquest centre d´equipaments: la nova biblioteca. Aquest servei es troba ubicat actualment a la tercera planta d´un edifici proper a la casa consistorial on també hi ha el centre d´assistència primària i l´esplai de gent gran.
L´objectiu de l´equip de govern és que el futur edifici faci altres funcions, més enllà de la de biblioteca. Segons ha concretat Llorenç Ferrer, primer tinent d´alcalde, aquest equipament ha de servir també per completar el teatre, al qual estarà connectat, i resoldre així diverses mancances que s´hi han anat detectant a mesura que s´hi han anat desenvolupant activitats. Entre altres espais, s´hi habilitaran sales d´assaig i un magatzem per a l´auditori, alhora que s´hi preveu crear una sala d´actes i destinar-ne també una part a hotel d´entitats, amb despatxos per a les associacions del municipi.
L´Ajuntament de Navarcles ha fet una primera valoració del projecte, amb un pressupost estimat d´1.810.500 euros, dels quals ja en té coberts 500.000 mitjançant el Pla Únic d´Obres i Serveis de la Generalitat, que hi ha destinat aquesta quantitat per al 2010. Ferrer ha avançat, però, que l´Ajuntament té previst demanar que també es destini a aquest projecte una altra ajuda, de 300.000 euros, atorgada mitjançant aquest mateix programa i que inicialment s´havien sol·licitat per a la construcció d´un nou camp de futbol. Segons Ferrer, les millores que s´han fet al camp actual, on a més ja és previst posar gespa artificial de cara a la propera temporada, permet situar la construcció d´un nou estadi més a mitjà termini.
L´estructura que tindrà el futur edifici de la biblioteca encara no està definida, ja que, segons Ferrer, en aquests moments la Diputació n´està fent un primer estudi."